LAIA FOGUET

        guionista | directora
Laia Foguet
Guionista | directora

SHOW:  All  TV  Cine  Teatro 
Mini serie de cuatro capítulos  true crime
‘El cas de la Guàrdia Urbana’  Televisió de Catalunya (TV3) 

Guión de los cuatro capítulos.

VER
Capítulo 1 - Els fets

Capítulo 2 -
La versió de la Rosa

Capítulo 3 -
La versió de l’Albert

Capítulo 4 - La versió del juratEl cas de la Guàrdia Urbana
Capítol 1 - Els fets
La tarda del 4 de maig de 2017, un ciclista troba un cotxe cremat al voral d'un dels camins del Pantà de Foix. Quan un equip dels mossos s'apropa al lloc, localitzen, al maleter del vehicle, les restes del que sembla el cadàver d'una persona totalment carbonitzat.

Gràcies a la matrícula poden saber que el cotxe pertany a Pedro Rodríguez, un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona. Oficialment, no consta com a desaparegut, però fa dos dies que no ha tornat a casa seva i des de llavors ningú no l'ha vist.

Els mossos reconstrueixen les seves últimes hores de vida i comencen a trobar incongruències en les declaracions de les persones més properes al desaparegut.Capítol 2 - La versió de la Rosa
La jutgessa crida a declarar a la parella de la víctima, també agent de la Guàrdia Urbana, Rosa Peral. Explica que la nit dels fets, ella, les seves filles i el Pedro van arribar a casa sobre les 9 del vespre. Havien passat un fabulós cap de setmana en família a Roda de Berà. Però que durant tot el cap de setmana no havia deixat de rebre missatges de l'Albert, el seu ex-amant. Tenia necessitat de veure-la. La Rosa diu que des que van deixar la relació l'Albert estava obsessionat amb ella i que odiava profundament al Pedro, a qui culpava de la seva ruptura.

La versió que dóna la Rosa és pròpia d'una pel·lícula de terror. És realment l'Albert aquest diable que ella descriu?


Capítol 3 - La versió de l’Albert
Després d'haver sentit la versió de la Rosa Peral, en què culpa a l'Albert López de la mort del Pedro, en aquest tercer capítol és el moment de conèixer la declaració de l'Albert. L'exagent explica que la nit dels fets la Rosa li va trucar i li va demanar ajuda. Res del que descriu encaixa amb la declaració de la Rosa en seu judicial. La seva versió és totalment diferent. És l'Albert una víctima de la manipulació de la Rosa? O és al revés?


Capítol 4 - La versió del jurat
El cas de la Guàrdia Urbana arriba a judici amb dues versions completament contradictòries. Tot i així, la fiscalia i l'acusació particular estan convençudes que, en realitat, van cometre el crim entre tots dos. Però tenen pocs elements per demostrar-ho. I no hi ha cap prova que pugui assegurar quina va ser l'hora del crim, de quina manera el van matar, qui va ser l'autor material i, sobretot, perquè el van matar.

En aquest capítol coneixerem la veritat oficial del cas de la Guàrdia Urbana i el que el jurat va considerar que havia passat la nit de l'1 de maig de 2017.Credits
Client: Televisió de Catalunya
Director and presenter: Carles Porta
Executive director: Laura Tremoleda
Executive Producer: Guille Cascante / Óscar Rodríguez
Executive director TV3: Miquel Garcia
Executive Producer TV3: Josep Maria Casellas
Filmmaker: Santi Baró 
Writer:  Laia Foguet 

©Laia Foguet, 2023