LAIA FOGUET

        guionista | directora
Laia Foguet
Guionista | directora

SHOW:  All  TV  Cine  Teatro 
Laia Foguet
Guionista y directora audiovisual

IMDB
Linkedin
Vimeo
Twitter

Contacto:
lfoguet@gmail.com
ESP
Licenciada en Periodismo, ha estudiado un postgrado de guión en el Taller de Guionistas (Universidad de Barcelona) y master de dirección en la ESCAC; dónde escribió y dirigió el cortometraje Su, distribuido por Marvin and Wayne seleccionado en festivales como Uppsala International Short Film Festival; ZINEBI, Festival de documental y cortometrajes de Bilbao; Festival de l’Alfas del Pi…

Del 2015 al 2017 trabajó en producción, destacando entre sus trabajos la jefatura de producción para Fernando Colomo en Isla Bonita (2016) y en The girl from the song de Ibai Abad (2017).

Desde 2017 trabaja como guionista. Desde 2017 trabaja junto a la productora True Crime Factory de Carles Porta. Es guionista de la serie true crime CRIMS de Televisió de Catalunya, dónde se ha encargado, entre otros episodios, de la mini serie de cuatro capítulos ‘El crim de la Guàrdia Urbana’.

Dirige su segundo cortometraje, Ca Nostra, el verano de 2018. Ha escrito la obra de teatro Alhayat o la suma dels dies, una producción de la compañía La Viciosa que se estrenó en el Teatre Maldà el 15 de enero de 2020, galardonada con el premio de la Crítica de las Artes Escénicas catalanas categoria Nova Veu.

Actualmente desarrolla una serie de ficción para Zeta Studios (‘Élite’, ‘¡García!’).


CAT
Formada en periodisme per l’Universitat Autònima de Barcelona, inicia la seva carrera professional com a cap de producció en diferents projectes, destacant els llargmetratges Isla Bonita (Fernando Colomo, 2016) i The girl from the song (Ibai Abad, 2017) estrenada a Netflix. Acaba la seva formació al Taller de Guionistes (Universitat de Barcelona) i amb el màster de direcció cinematogràfica a l’ESCAC (Escola de Cinema i Mitjans Audiovisuals de Catalunya) on escriu i dirigeix el seu primer curtmetratge Su distribuït per Marvin & Wayne i seleccionat en nombrosos festivals nacionals i internacinals com Uppsala International Short Film Festival, ZINEBI de Bilbao, Alfàs del Pi, entre d’altres. El seu segon curtmetrage com a directora i guionista, anys més tard, Ca Nostra (2019), viatja també per tot el món, guanyant diferents premis com la Biznaga de plata mujeres en escena del Festival de Màlaga. Actualment al catàleg de Filmin.

El 2017 comença a treballar com a guionista a la productora True Crime Factory de Carles Porta on treballa en tots els seus projectes: és la guionista encarregada del podcast Tor, la muntanya maleïda de Catalunya Ràdio; i al 2019 és dels guionistes integrants de la sèrie de no-ficció CRIMS de Televisió de Catalunya, de la qual ha sigut guionista de les tres primeres temporades, en un total de 9 episodis. Entre ells, és la guionista de la minisèrie ‘El crim de la Guàrdia Urbana’.

S’aproxima al teatre com a dramaturga de l’obra Alhayat o la suma dels dies, co-escrita amb la seva germana, Aura Foguet. L’obra va ser guardonada amb el premi de la crítica de les arts escèniques Nova Veu i ha girat per Catalunya i Balears.

Actualment desenvolupa una sèrie de ficció per la productora Zeta Studios (‘Élite’, ‘¡García!’).©Laia Foguet, 2023